profiel

Merlijn Wentzel


Merlijn Wentzel
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Sugutra Mitra: Can children teach themselves?

26 mei 2010

Merlijn Wentzel

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Ieder kind is volledig toegerust voor zijn eigen ontwikkeling, luidt de openingszin van de visie van hetkind. Om te onderzoeken of kinderen zichzelf iets kunnen leren, heeft Sugata Mitra op verschillende locaties in India het project ‘Hole in the wall’ opgezet. Ergens in een dorp installeert hij een computer met internetverbinding. Verder doet hij niets en is er niemand bij. Al snel komen (jonge) kinderen er op af en leren zichzelf, al uitproberend, hoe de computer en het internet werken.

De eersten onderwijzen vervolgens de andere kinderen en in mum van tijd kan het hele dorp met de computer overweg. Als Sugata Mitra enkele weken later de kinderen voor het eerst ontmoet, is het eerst wat ze te melden hebben: we hebben een snellere processor en een betere muis nodig. Mitra vraagt zich af wat kinderen zichzelf nog meer kunnen leren.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie