inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Merlijn Wentzel


Merlijn Wentzel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Sugutra Mitra: Can children teach themselves?

26 mei 2010

Merlijn Wentzel

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Ieder kind is volledig toegerust voor zijn eigen ontwikkeling, luidt de openingszin van de visie van hetkind. Om te onderzoeken of kinderen zichzelf iets kunnen leren, heeft Sugata Mitra op verschillende locaties in India het project ‘Hole in the wall’ opgezet. Ergens in een dorp installeert hij een computer met internetverbinding. Verder doet hij niets en is er niemand bij. Al snel komen (jonge) kinderen er op af en leren zichzelf, al uitproberend, hoe de computer en het internet werken.

De eersten onderwijzen vervolgens de andere kinderen en in mum van tijd kan het hele dorp met de computer overweg. Als Sugata Mitra enkele weken later de kinderen voor het eerst ontmoet, is het eerst wat ze te melden hebben: we hebben een snellere processor en een betere muis nodig. Mitra vraagt zich af wat kinderen zichzelf nog meer kunnen leren.