profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 14 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Jan Gerritse: ‘De leraar-als-mens is een vergeten factor’

26 mei 2010

Rikie van Blijswijk

Ik ben alles behalve enthousiast over het onderwijs. Vooral omdat het veel vernielt, omdat het studenten en leerlingen vervreemdt van zichzelf. De leraar-als-mens- is een vergeten factor. In de reflectie door de onderwijsgevende zie ik een weg die hem kan kuisen van een, al te dominerend, rolgedrag en hem weer volledig als mens laat functioneren’. Uit : De Kunst van reflectie, van Jan Gerritse (1927), tussen 1970 en 1990 onder meer in dienst van de Onderwijsinspectie. Dit is een essay van zijn hand uit 1996, vier jaar na zijn pensionering.

Jan Gerritse-De kunst van zelfreflectie

Thema van de Hermen J. Jacobsprijs 1996. Tekst: Jan Gerritse

gerritse

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie