profiel

Merlijn Wentzel


Merlijn Wentzel
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Bezoek aan Essential Schools in de Verenigde Staten: terug naar de kern van het leren

26 mei 2010

Merlijn Wentzel

Op Essential Schools in Amerika vinden leerlingen leren leuk, ze presteren goed en allemaal halen ze de eindstreep. Deze scholen kennen geen vast model maar werken volgens een tiental principes. Twee van deze Common Principles zijn heel belangrijk: 1. de leerkrachten geven op een zeer persoonlijke manier les en 2. ze leren hun leerlingen nadenken. Merlijn Wentzel ging bij een paar scholen op bezoek en was zeer onder de indruk. De tekst is van Sep Schaffers.

Hier lees je PDF van het artikel over de Coalition of Essential Schools in LeerKracht, personeelsmagazine SCO Lucas, 2006
Tekst: Sep Schaffers, fotografie Merlijn Wentzel

ces

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie