profiel

Merlijn Wentzel


Merlijn Wentzel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Op Tinkering School bouwen 7-jarige kinderen boten, bruggen en achtbanen

26 mei 2010

Merlijn Wentzel

Op de Tinkering School treffen de kinderen een grote hoeveelheid materiaal en gereedschap dat ze allemaal mogen gebruiken. Niemand wil hen iets leren, maar ze worden uitgedaagd iets te maken wat zij graag willen maken. Het resultaat verbaast zelfs henzelf; een boot, een brug of een achtbaan door 7-jarige kinderen. Gever Tulley vertelt het verhaal van de Tinkering School.

Kinderen op de Tinkering School maken plannen en bouwtekeningen en gaan aan de slag. Plannen worden zelden uitgevoerd zoals ze bedacht zijn, maar slagen altijd. De voldoening zit in het zelf maken en fouten worden gevierd en overdacht. De kinderen ontwikkelen oplossingsvaardigheden, creativiteit en zelfvertrouwen.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie