profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Hargreaves: ‘Angelsaksische landen hebben obsessie met testen’

7 september 2010

Andy-Hargreaves

Geplaatst in:

Volgens Andy Hargreaves zucht het onderwijs in de Angelsaksische wereld onder een veel te rigide doorgevoerde standaardisatie. ‘Het is onbegrijpelijk dat veel mensen landen als de VS, Australië en Groot-Brittannië nog steeds als voorbeeld zien,’ zegt de Britse hoogleraar onderwijskunde. ”Docenten krijgen daardoor nauwelijks de ruimte om op hun eigen manier les te geven.’ Een interview.

In het basisonderwijs ligt het overgrote deel van de aandacht bij het ontwikkelen van de vaardigheden in taal en rekenen, meent Hargreaves: “en om te controleren of de van boven opgelegde basisstandaarden worden gehaald, is er een obsessie met testen.” Lees het hele interview met Andy Hargreaves, hoogleraar onderwijskunde aan het Boston College in Massachussets (USA).

Interview met Andy Hargreaves in LRPLN

Bron: LRPLN 2009/5 Corporate magazine SLO http://www.slo.nl/organisatie/slomagazines/lrpln/lrpln5/

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie