inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderzoek The Mission Hill School naar democratisch gehalte

3 december 2010

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in:

‘Een echt democratische school moet voortdurend bewust innovatief en moedig tegelijk zijn om de ongelijkwaardigheid en onderdrukking die groepen treft in de maatschappij tegen te gaan’.  Zo’n cultuur in de school verbindt en biedt een moreel kompas aan allen die er werken en zijn. Matthew Knoester is een voormalige leraar aan The Mission Hill School in Boston. Hij heeft een dissertatie geschreven, die zowel een evaluatie als een etnografie over The Mission Hill School betreft.

In zijn onderzoek heeft Knoester 63 mensen, deels staf, deels afgestudeerden en deels ouders van de school, geinterviewd. Daarnaast hanteert hij de theorie van democratisch en kritisch onderwijs, waarmee hij de resultaten duidt. In deze powerpoint wordt duidelijk wat de resultaten zijn en waarom hij vindt dat deze zo belangrijk zijn.

Mission Hill een onderzoek