profiel

Rob Martens


Rob Martens
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Inaugurele rede Rob Martens: Onderwijsonderzoek en de relatie met de praktijk

7 december 2010

Rob-Martens

Geplaatst in:

Inaugurele rede van professor. dr. Rob Martens, momenteel werkzaam bij het Ruud de Moor Centrum. Zijn inleiding: Er is sprake van een lastige relatie tussen aan de ene kant leraren en onderwijsvernieuwers en aan de andere kant onderwijsonderzoekers. Mensen uit de praktijk klagen over de wereldvreemdheid van onderzoekers, de beperktheid van de oplossingen die ze aanreiken en de ontoegankelijkheid van hun resultaten. Onderzoekers voelen zich op hun beurt steeds verder los staan van de werkelijkheid op school, in een ivoren toren waar alleen nog maar internationale publicatiepunten lijken te tellen. Na een kritische analyse over de rol van onderwijsonderzoek gaat het tweede deel van de tekst dan ook vooral over oplossingen.

Oratie_martens_web

Publicatie: Zin in onderzoek (mei 2010)

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie