profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Conferentie ‘In het onderwijs kan het wel’ in lijn met principes van hetkind

2 januari 2011

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in:

De tweede conferentie ‘In het onderwijs kan het wel’ was een succes. Rikie van Blijswijk van De Leerschool vat samen.

In een uitverkochte zaal van klooster ZIN in Vught kreeg hetkind vanuit verschillende perspectieven steun en uitwerking. Meer dan ooit werd de reikwijdte van hetkind duidelijk. De door Luc Stevens en Marcel van Herpen geintroduceerde uitgangspunten en leidende principes werden vanuit uiteenlopende perspectieven herkend en ondersteund. Zowel het werk van meester Dries als de coaching van Marc Lammers konden moeiteloos verbonden worden met hetkind, net als inspirerende onderwijsinitiatieven als het Challenge Day op het IJburgcollege, Reggio Emilia kindercentrum De Buitenkans en de Polstok, DE Brede school in Amsterdam.

Na de conferentie vindt u op deze pagina een terugblik met foto’s, interviews en films. Deze wordt de komende weken regelmatig aangevuld. Blijf dus op de hoogte en check deze pagina vaker voor het laatste nieuws.

Nu beschikbaar:

Bekijk de foto´s

Lees hier de column van Roland Schut over 'Meester Dries'

Klik hier voor de bijdrage van Rob de Haas 'Een roos bloeit, een koe loeit...'

Binnenkort:

Inleiding door prof. Luc Stevens, directeur NIVOZ, initiator en inspirator van hetkind

Vrijzinnige lezing Boris van der Ham en interview door Marcel van Herpen over de leidende principes

Lezing Marc Lammers: van sturen naar coachen - op weg naar goud en interview door Marcel van Herpen

Film ‘IJburgcollege’ Amsterdam, “Over de streep” (Lou Brouwers)

Vijfenzeventig leerlingen van het Amsterdamse IJburgcollege gaan een bijzondere uitdaging aan: Challenge Day. Een grensverleggende methode uit Amerika, die onder andere wordt ingezet om pesten op scholen tegen te gaan en wederzijds respect te stimuleren.

Film Kindercentrum ‘de Buitenkans’ Heerenveen, “Droom je leven” (Natasja de Kroon)

In 2005 opende Natasja de Kroon Kindercentrum de Buitenkans in Heerenveen. Drie jaar later werd dit kindercentrum verkozen tot beste kinderdagverblijf van Nederland. De Buitenkans laat zich inspireren door de pedagogiek van Reggio Emilia en het ErvaringsGericht Onderwijs en hoopt met haar werkwijze anderen te inspireren. Lees meer op http://www.kindercentrumdebuitenkans.nl

Statement Bart-Jan Commissaris, directeur bs ‘de Polsstok’ (DE Brede School) in AmsterdamVoor meer informatie: http://www.polsstok.nl

Bent u al lid van hetkind? Dat kunt u NU doen! Ga naar www.hetkind.org en meld u aan!

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie