profiel

Expertisecentrum Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen


DuOO
Bekijk mijn profiel

Eveline Havenith


Eveline Havenith
Bekijk mijn profiel

Howard Gardner


Howard-Gardner
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 6: Nee heb je hetkind.org/?p=59547

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Film: ‘Duurzaam onderwijs of leren voor het leven’

4 februari 2011

Howard-Gardner

Geplaatst in:

Luc Stevens vertegenwoordigt hetkind tijdens de conferentie Duurzaam leren ‘Elk kind is een belofte’ in Den Haag. Tijdens zijn masterclass op donderdag spreekt hij  over het ‘morele kompas’. Ter voorbereiding  is  deze  film ‘Duurzaam  onderwijs of leren voor het leven’ de moeite waard. Daarin wordt langs verschillende dimensies (‘Five minds of the future’ van Howard Gardner) geïllustreerd  dat Pedagogisch Leiderschap de ambities van school dagelijks duidelijk maakt.

Bekijk de film:  http://bit.ly/fbmdLX

Op 20 december 2010 organiseerde Pecha Kucha in Maastricht een onderwijsspecial onder de titel: ‘How does Education benefit from and enhance creativity and innovation?
Eveline Havenith van Irisz hield een inspirerend betoog over kinderen en hun toekomst. Daarin vraagt ze zich af hoe we kinderen voorbereiden om hun plek in de wereld in te nemen. Nieuwe manieren van denken zijn nodig, die Howard Gardner de ‘five minds of the future’ heeft genoemd. In dit filmpje laat Eveline Havenith zien, dat daarvoor een nieuwe onderwijspraktijk onontbeerlijk is.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie