profiel

Dereck Oerlemans


Dereck Oerlemans
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Eric Jensen: ‘Motivatie komt van binnenuit, maar onderwijs kan aanmoedigen’

3 maart 2011

Dereck Oerlemans

Geplaatst in:

Eric Jensen is een bekende Amerikaanse expert op het gebied van de toepassing van neurobiologisch onderzoek in de klas. Tijdens de conferentie ‘Elk kind is een belofte’ stelde hetkind hem de vraag ‘wat kunt u vanuit uw perspectief en kennis zeggen over motivatie in het onderwijs?’ Jensen: “Motivatie komt van binnen uit, maar het onderwijs kan kinderen aanmoedigingen. Bij jonge kinderen is dat de nieuwsgierigheid prikkelen door spelen, geheimen, avonturen en dingen spannend maken. Oudere kinderen worden vooral gedreven door sociale relaties en ‘speciaal willen zijn’. Maak daar gebruik van!” Bekijk hier het hele antwoord op video:

[vimeo 20529429]

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie