profiel

Sieneke Goorhuis


Sieneke-Goorhuis
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Sieneke Goorhuis: ‘Waarom zo’n haast? Gun kinderen in taalontwikkeling hun eigen tempo’

14 maart 2011

Sieneke-Goorhuis

Geplaatst in:

In de nieuwe onderwijspraktijk wordt elk kind de tijd geboden zichzelf te ontwikkelen. Die ontwikkeling komt van binnenuit en heeft zijn eigen ‘tijd’. In het onderstaande interview met hoogleraar  Sieneke Goorhuis-Brouwer spreekt zij zich uit tegen voor- en vroegschoolse educatie (VVE). “Waarom die haast? Sturing heeft alleen zin als het kind eraan toe is.” Goorhuis: “Ik zie liever dat er wordt geïnvesteerd in een kindvolgende werkwijze op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Dan kunnen al die mooie taalmethodes hup, de kast in.

U kunt dit artikel hier in zijn geheel lezen:

http://www.ouders.nl/mdiv2011-interview-goorhuis.htm

Dit artikel is met toestemming van de redactie van Ouders Online gepubliceerd.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie