profiel

Dereck Oerlemans


Dereck Oerlemans
Bekijk mijn profiel

Eline Stolp


Eline Stolp
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
UniC: maatjescirkels, motivaction en veel aandacht voor individuele begeleiding

20 mei 2011

Dereck Oerlemans

Geplaatst in:

“Wij willen leerlingen meer meegeven dan alleen een diploma”, zegt Dave Drossaert, schoolleider van UniC, een bijzondere  havo/vwo school in Utrecht. Naast gewone vakken als aardrijkskunde, Nederlands en wiskunde is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. “We willen dat leerlingen zelfbewuste volwassenen worden, dat ze antwoord hebben op de vragen: wie ben ik? wat wil ik? wat kan ik?” In deze video is meer te zien van deze bijzondere Utrechtse school.

Een korte inleiding: Op UniC wordt er gewerkt met maatjescirkels, ‘Motivactie’ en is er veel tijd voor mentorschap en individuele begeleiding. Het resultaat daarvan is te zien aan de zelfbewuste, open leerlingen. Zoals Esther (leerjaar 3) zegt: “Toen ik hier net op school zat moesten we een verhaal schrijven over  onszelf. Ik kwam niet verder dan ‘ik ben die en die ik ben zo oud en ik woon daar en daar’. Nu, twee jaar later, kregen we die opdracht weer en schreef ik pagina’s vol over mijn kwaliteiten, wat ik kan en wat ik wil.”

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gebouw organiseerde UniC samen met het NIVOZ/hetkind een conferentie waarin drie scholen en drie leidende principes van hetkind centraal stonden. De werkwijze van UniC staat model voor een manier waarop het principe ‘uitdaging’ in praktijk kan worden gebracht. hetkind maakte deze video (12 min), waarin dat zichtbaar wordt.

[vimeo 17212509]

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie