profiel

Eline Stolp


Eline Stolp
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 15 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Succes volgens Eline: ‘Aandacht in het hier en nu, bij het kind!’

30 augustus 2011

Eline Stolp

Geplaatst in:

Eline Stolp leidt een filmpje in over haar onderwijspraktijk. Ze is docente op UNIC in Utrecht, een unieke school in het voortgezet onderwijs. Deze inleiding en het beeldmateriaal werd ter inspiratie aangeboden op de Conferentie ‘In het Onderwijs Kan Het Wel’ , op donderdagavond 25 augustus. Op deze website is een video-impressie, een verslag en andere  bijdragen te bekijken.

Eline Stolp. Foto Bob Barten

De bijdrage van Eline Stolp, het afgelopen schooljaar deelnemer aan het ontwikkeltraject Pedagogische Tact van het NIVOZ:

Er zijn twee dingen die er echt toe doen voor mijn onderwijspraktijk:

– In mijn lokaal moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Daarom zeg ik er wat van wanneer leerlingen elkaar niet respectvol behandelen.

– Iedereen moet op eigen niveau successen kunnen ervaren. Daarom bepalen de leerlingen en niet ik welke leerdoelen ze willen bereiken met een opdracht en laat ik ze hun resultaten bijhouden in een portfolio.

Om dat succesvol te kunnen maken, probeer ik zoveel mogelijk mijn aandacht in het hier en nu te houden, juist in de klas. Ik wil een aanwezige docent zijn. Als ik met aandacht aanwezig ben, zie ik vanzelf waar de leerlingen toe in staat zijn en kost het me geen enkele moeite hen de ruimte te geven om te ontdekken wat ze kunnen.

http://youtu.be/dWngm3ZjTD8

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie