profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Dagboekproject in Den Bosch: ‘Nu ga ik een foto maken’

6 september 2011

robvanderpoel

Geplaatst in:

Het project ‘Nu ga ik een foto maken’ waaraan zeven Brede Scholen in Den Bosch participeerden, heeft een boekwerk opgeleverd van vijftig geselecteerde foto’s met dagboekfragmenten van leerlingen uit groep 7 en 8. Het is een idee dat gebaseerd is op ‘Leve Lartigue’ van Marije van der Hoeven uit 1994 en werd in maart t/m mei 2011 uitgevoerd. Alle kinderen hielden een dagboek bij en maakten bij één fragment een foto.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Tien jaar geleden vond er in ’s Hertogenbosch-Oost een bijzonder schoolproject plaats. 260 leerlingen maakten thuis, op de sportclub, op straat of op school een foto naar aanleiding van een fragment uit hun dagboek. De foto en de geschreven belevenis hadden alles met elkaar te maken. De kinderen van toen bekeken het dagelijks leven door het ene oog van de fotocamera en beschreven dat een momentopname eigenlijk heel spannend en bijzonder kan zijn. En dat je dat ‘bijzondere’ kan meegeven aan iemand anders.

De scholen die tien jaar geleden deelnamen aan dit project werden onderdeel van de Brede Bossche Scholen (BBS).

Het 10-jarig jubileum van de BBS was voor de Muzerije (Huis van de Amateurkunst) aanleiding om het foto-dagboekproject te herhalen. In dit recente boek staan 50 juwelen. Ze vormen een selectie uit de schatkist van 200 foto’s en dagboekfragmenten van de leerlingen uit groep 7 en 8. Alle resultaten waren eerder te zien op de expositie in mei 2011 in De Muzerije in Den Bosch.

De zeven Brede Scholen zijn: BBS DE Graaf, BBS Nieuw Zuid, BBS Kruiskamp, BBS HDR, BBS Hambaken, BBS Boschveld en BBS aan de AA.

Bron: De Muzerije en website BBS,

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie