profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Avond van het Onderwijs: maandag 3-10-11 om 20.25 uur, Ned. 2

20 september 2011

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in:

In de Nationale Onderwijsweek zendt de NTR de Avond van het Onderwijs uit, gepresenteerd door Clairy Polak. Is er sprake van een gezagscrisis in het onderwijs? Die vraag staat centraal tijdens de Avond van het Onderwijs. De kwaliteit van ons onderwijs moet omhoog. Maar wat is kwaliteit? Daarover zijn de meningen flink verdeeld.  Ouders, leerlingen, docenten en wetenschappers gaan hierover in debat. Ook minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt wordt aan de tand gevoeld. 

Weet een leraar nog wel wat er van hem of haar verwacht wordt? Wat wil de politiek, wat willen de schoolleiders, en hoe haalbaar is dat? Hoe tevreden zijn  ouders en leerlingen? Komen hun verwachtingen overeen of staan ze lijnrecht tegenover elkaar? Aan de hand van drie prikkelende stellingen wordt er stevig gedebatteerd.

Kijkers kunnen meepraten en stemmen via e-mail en Twitter.  Verder is er aandacht voor bijzondere prestaties van leerlingen, én voor de kersverse Leraren van het Jaar. En er is muziek van een succesvolle schoolband.

Onderzoek
Hoe ervaren ouders, leerlingen en leerkrachten de kwaliteit van het onderwijs? In opdracht van de NTR (in samenwerking met de Volkskrant en het Ruud de Moor Centrum) hebben de Radboud Universiteit Nijmegen en Onderwijs Innovatie Groep (OIG) onderzoek uitgevoerd. De uitkomsten worden tijdens de uitzending gepresenteerd.

Presentatie:         Clairy Polak.
Reportages en interviews: Johan Overdevest.
Twitterdesk:         Andrew Makkinga.
Eindredactie:       Jeanny Duijf

Met medewerking van Rob Martens (hoogleraar Onderwijsinnovatie), Kees van der  Wolf (emeritus hoogleraar Orthopedagogiek), Micha de Winter  (hoogleraar Pedagogiek) , Jan Blokker (publicist en oud-rector), Arga Paternotte (Oudervereniging Balans), Presley Bergen (Beter Onderwijs Nederland).

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Debat Instituut. Bron: Persbericht NTR
De uitzending van 2010 kunt u HIER bekijken.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie