profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Kwetsbaarheid versus ‘the show must go on’ hetkind.org/?p=59603

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
NIVOZ-lezing voor genodigden: Tex Gunning op 13 oktober a.s.

5 oktober 2011

robvanderpoel

Geplaatst in:

Tex Gunning. (Bron: Nieuwe Leiders)

Elke twee jaar organiseert het NIVOZ ook een lezing voor genodigden. De eerstvolgende lezing zal op donderdag 13 oktober a.s. plaatsvinden. Tex Gunning zal voor maximaal 150 mensen spreken bij de Triodos-bank in Zeist. Gunning (1950) is lid van de Raad van Bestuur bij Akzo Nobel en bekleedde o.a. diverse functies bij Unilever en Vedior. Een weergave van zijn lezing vindt u nadien terug op deze site.

We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them”, betoogde Albert Einstein ooit en expliciteerde zo de noodzaak van het denken buiten de kaders.

De NIVOZ-lezing staat zo langzamerhand in eenzelfde traditie, een traditie van oorspronkelijke en maatschappelijk betrokken denkers die het Nederlands onderwijs vanuit een bredere context kunnen en durven bezien. In de twee eerdere edities stelden Herman Wijffels (2006, klik HIER) en Hans Adriaansens (2008, klik HIER) dwingende morele vragen aan ons onderwijs en droegen verstrekkende oplossingen aan.

Op donderdag 13 oktober 2011 wordt de derde NIVOZ-lezing gegeven door Tex Gunning  (Value Based Education) .

Tex Gunning is naast lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, docent, schrijver en spreker over leiderschap. Hij adviseert topmensen en academici o.a. over de behoefte aan collectief leiderschap om de grote uitdagingen in de wereld aan te pakken. De topman van AkzoNobel staat bekend als een oorspronkelijke denker en een non-conformist.

Vanuit betrokkenheid spreekt Gunning vrijelijk over leiderschap en de consequenties en betekenis voor de onderwijs- en opvoedingspraktijk.

Voor een interview met Tex Gunning verwijzen we u naar het artikel in Nieuwe Leiders,
Klik op  TexGunning.Reciprociteit.NLdoc

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie