profiel

twitter

YouTube, gipsmaskers, games en make-up hetkind.org/?p=59486

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Bas Haring geeft filosofieles met kinderen Noordwijkse School

2 november 2011

Bas-Haring

Geplaatst in:

Bas Haring geeft samen met kinderen één filosofieles op de Noordwijkse School. Een videoverslag van deze les die tot stand is gekomen in het kader van een cd van Haring met de titel ‘Waarom?’  Haring is volksfilosoof en trad ook op bij het congres ‘Elk kind is een belofte’ in februari 2011.

Bas Haring leidt het filmpje van ongeveer 5 minuten zelf in.

http://youtu.be/KuiPCUrb9TA

‘Waarom’?

Op ontdekkingstocht met Bas Haring: ‘Waarom stellen kinderen geen vragen?’

‘Niet stoppen met vragen stellen!’ wil Bas Haring tegen alle kinderen zeggen.
En dan vooral over gewone dingen. Je kunt je over de gewoonste onderwerpen van alles afvragen: want wat is onkruid eigenlijk, bestaat onkruid eigenlijk wel? En waarom bestaat er wel een woord voor lichtrood (‘roze’) maar niet voor bijvoorbeeld lichtblauw?
Hoe bijzonder ben ik eigenlijk? Is een mobiele telefoon in je hoofd handig? Spreekt de juf of meester altijd de waarheid?

De meeste kinderen stellen al vanaf jonge leeftijd dit soort filosofische vragen. En geef daar maar een antwoord op!

Bas Haring wil kinderen stimuleren vooral door hun eigen ogen en vol verwondering naar de wereld te blijven kijken en vaagt zich soms verbaasd af waarom kinderen geen vragen stellen. Zou het onderwijs hierin een rol spelen?

Op de unieke cd ‘waarom?’ bespreekt Bas Haring, de leukste, de grappigste en meest tegendraads filosoof van Nederland deze en andere vragen op zijn bekende originele en toegankelijke manier. Een cd voor alle nieuwsgierige kinderen die houden van vragen stellen én hunn ouders: om nooit meer te stoppen met vragen stellen!’

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie