profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Moeilijke vragen voor de docent: ‘Hij heeft zichzelf die vragen nooit gesteld. Het antwoord is hem nooit geleerd.’ door @FransDroog hetkind.org/2018/01/19/moe…

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Caroline Casey: ‘Voorbij de grenzen kijken’

5 november 2011

robvanderpoel

Geplaatst in:

Activiste Caroline Casey vertelt het verhaal van haar bijzondere leven, dat begon met een openbaring. In een toespraak die je eigen perceptie ter discussie brengt, vraagt Casey ons allemaal om verder te gaan dan de grenzen die we misschien denken te hebben. Casey is namelijk blind geboren, en als je haar op het podium ziet rondlopen kun je dat niet geloven.

Stel je voor, pas op je 17de verjaardag kom je erachter dat je blind bent. Het overkwam de Ierse Caroline Casey. Zij droomde als meisje om autocoureur te worden. En voor haar verjaardag kreeg ze van haar ouders een rijles. Tot ze te horen kreeg dat haar beperkte gezichtsvermogen – ze ziet niet verder dan 60 cm – haar ervan zou weer houden om haar dromen waar te maken. Was ze boos? Nee, integendeel. Ze is dankbaar dat haar ouders haar hebben behoed voor een leven als gehandicapte. Dankbaar dat ze haar hebben weggehouden van speciaal onderwijs voor gehandicapte kinderen, met al z’n bescherming en beperkingen. Dankbaar dat zij als kind zelf de vrijheid kreeg om op te groeien en om zelf te leren omgaan met haar beperkte gezichtsvermogen.

Haar opmerkelijke opvoeding en levenskracht hebben er toe geleid dat Caroline nu een van de belangrijkste activisten is op het gebied van gehandicaptenrecht en haar doorzettingsvermogen is langzamerhand het sociale landschap voor gehandicapten aan het veranderen. Bekijk haar inspirerende talk.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie