inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Caroline Casey: ‘Voorbij de grenzen kijken’

5 november 2011

robvanderpoel

Geplaatst in:

Activiste Caroline Casey vertelt het verhaal van haar bijzondere leven, dat begon met een openbaring. In een toespraak die je eigen perceptie ter discussie brengt, vraagt Casey ons allemaal om verder te gaan dan de grenzen die we misschien denken te hebben. Casey is namelijk blind geboren, en als je haar op het podium ziet rondlopen kun je dat niet geloven.

Stel je voor, pas op je 17de verjaardag kom je erachter dat je blind bent. Het overkwam de Ierse Caroline Casey. Zij droomde als meisje om autocoureur te worden. En voor haar verjaardag kreeg ze van haar ouders een rijles. Tot ze te horen kreeg dat haar beperkte gezichtsvermogen – ze ziet niet verder dan 60 cm – haar ervan zou weer houden om haar dromen waar te maken. Was ze boos? Nee, integendeel. Ze is dankbaar dat haar ouders haar hebben behoed voor een leven als gehandicapte. Dankbaar dat ze haar hebben weggehouden van speciaal onderwijs voor gehandicapte kinderen, met al z’n bescherming en beperkingen. Dankbaar dat zij als kind zelf de vrijheid kreeg om op te groeien en om zelf te leren omgaan met haar beperkte gezichtsvermogen.

Haar opmerkelijke opvoeding en levenskracht hebben er toe geleid dat Caroline nu een van de belangrijkste activisten is op het gebied van gehandicaptenrecht en haar doorzettingsvermogen is langzamerhand het sociale landschap voor gehandicapten aan het veranderen. Bekijk haar inspirerende talk.