profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Moeilijke vragen voor de docent: ‘Hij heeft zichzelf die vragen nooit gesteld. Het antwoord is hem nooit geleerd.’ door @FransDroog hetkind.org/2018/01/19/moe…

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Chris Lehmann en Science Leadership Academy: ‘Education is broken’

6 november 2011

robvanderpoel

Geplaatst in:

Chris Lehmann is een bijzondere schooldirecteur van een bijzondere en behoorlijk nieuwe school in Philadelphia: de Science Leadership Academy. De uitgangspunten van het onderwijs op de SLA zijn even simpel als innovatief (in hun praktische toepasing): How do we learn? What can we create? What does it mean to lead? Op basis van deze vragen wordt voor de leerlingen een individueel leerplan ontwikkeld.

Leerlingen op de SLA worden in een eigen individueel leerplan uitgedaagd om zelf vragen te bedenken en te beantwoorden zodat ze met die attitude hun volwassen leven kunnen beginnen. Daarbij staat ervaringsleren voorop, in real world situaties waarbij de leerlingen niet alleen op school maar door heel Philly met hun leren bezig zijn. Onder meer in maatschappelijke stages en bij het Franklin Institute.

Het is prachtig om te zien hoe op de SLA de leerling en zijn leren voorop gesteld wordt en niet de vakken en niet de leraren. We teach kids, not subjects is een van quotes uit de presentatie die je hieronder kunt bekijken.  Lehmann is namelijk  iemand die je in actie wilt zien.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie