Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

Waarom huiswerk in de onderbouw van het VMBO zou moeten worden afgeschaft hetkind.org/?p=58074

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Chris Lehmann en Science Leadership Academy: ‘Education is broken’

6 november 2011

robvanderpoel

Geplaatst in:

Chris Lehmann is een bijzondere schooldirecteur van een bijzondere en behoorlijk nieuwe school in Philadelphia: de Science Leadership Academy. De uitgangspunten van het onderwijs op de SLA zijn even simpel als innovatief (in hun praktische toepasing): How do we learn? What can we create? What does it mean to lead? Op basis van deze vragen wordt voor de leerlingen een individueel leerplan ontwikkeld.

Leerlingen op de SLA worden in een eigen individueel leerplan uitgedaagd om zelf vragen te bedenken en te beantwoorden zodat ze met die attitude hun volwassen leven kunnen beginnen. Daarbij staat ervaringsleren voorop, in real world situaties waarbij de leerlingen niet alleen op school maar door heel Philly met hun leren bezig zijn. Onder meer in maatschappelijke stages en bij het Franklin Institute.

Het is prachtig om te zien hoe op de SLA de leerling en zijn leren voorop gesteld wordt en niet de vakken en niet de leraren. We teach kids, not subjects is een van quotes uit de presentatie die je hieronder kunt bekijken.  Lehmann is namelijk  iemand die je in actie wilt zien.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie