profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Evelyn Glennie: ‘Luisteren met je hele lichaam’

13 november 2011

robvanderpoel

Geplaatst in:

Evelyn Glennie is een dove Schotse slagwerkster. Ze was op haar negentiende klaar met het conservatorium en bezit 1800 slagwerkinstrumenten, waaronder zelfgemaakte. Evelyn is postlinguaal doof. Ze voelt vibraties op verschillende frequenties en in verschillende lichaamsdelen. Ze ziet haar doofheid zelf niet als een handicap. „Ik hoor misschien niet zoals de meeste mensen, maar wel op een andere manier en daarom voel ik me niet beperkt“, zegt ze. Volgens haar zijn mensen die te weinig in hun eigen mogelijkheden geloven veel zwaarder gehandicapt, omdat zij voor zichzelf een barrière opwerpen waar ze niet doorheen komen.

De 46-jarige Glennie werd ’s werelds eerste fulltime solo-percussionist in klassieke muziek, en heeft in ruim veertig landen opgetreden. Inmiddels studeert zij ook psychologie.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie