inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
RvN-Academy: van ‘last van probleem’ naar ‘trots op talent’

15 november 2011

Ruud van Nistelrooy

Geplaatst in:

De Ruud van Nistelrooy Academy geeft kinderen die minder of geen kans hebben een kans! Zijn methode gaat ervan uit dat elk kind volledig is toegerust voor zijn eigen ontwikkeling en hiervoor intrinsiek gemotiveerd is vanuit zijn eigen behoefte aan relatie, competentie en autonomie.

De Ruud van Nistelrooy methode is afgeleid van de uitgangspunten van Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen (DuOO) en hetkind. Marcel van Herpen kwam in contact met Van Nistelrooy, tekende voor de methode van de Academy en werd hoofdcoach. ‘ We mogen wel een spel verliezen, maar nooit iemand verliezen’, zegt van Herpen.

In dit artikel vertellen Ruud, Marcel, de coaches en stagiaires prachtige verhalen over wat er met kinderen gebeurt als je ze echt verstaat. Klik hier voor het volledige artikel van de hand van Matthieu Bosch.