profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Generatie Einstein: Alex Tess Rutten (17) en haar visie op onderwijs

4 december 2011

robvanderpoel

Geplaatst in:

 ”Het gaat om individueel talent en dat wordt er in het reguliere onderwijs juist uitgeramd,” stelt de 17-jarige Alex Tess Rutten. In BNR Generatie vertelt Rutten, die net haar bedrijf EvenSmarter is gestart, over haar visie.  ”Vroeger haalde je je diploma en had je een baan. Nu is dat veel minder vanzelfsprekend. Als ik ga solliciteren straks vragen ze niet naar mijn opleiding, maar wat ik allemaal heb gedaan en hoe ik me verder heb ontwikkeld.” Luister naar het interview.

BNR Generatie Einstein begint met een kort vraaggesprek met Sjoerd Slagter, voorzitter VO-raad, en de vraag:
Worden leerlingen in Nederland veel begeleidt en gecoachet in Nederland?
Zijn antwoord: ”Ja, maar vooral in zorgsituaties. Terwijl de grote uitdaging is om deze begeleiding veel meer te richten op excellentie.”

http://www.bnr.nl/?service=player&type=column&audioId=1328485

Daarna volgt een interview met Alex Tess Rutten, die als gesprekspartner Ivo Richaers heeft. Hij is directeur van Studiekring.  De presentatie is in handen van Bas Westerweel.

Alex Tess Rutten

Over het huidige onderwijs, zegt Alex Tess Rutten: ” Er is één ding altijd goed en dat staat in het antwoordenboekje.  En dat is raar,”  vindt Rutten, die zelf in de zesde klas van het VWO zit van het Helen Parkhurst in Almere. Met  haar bedrijf EvenSmarter richt ze zich op het begeleiden en coachen van medeleerlingen onder het motto ‘eruit halen wat erin zit’. ”Ik ging school ook pas leuk vinden, toen ik dingen naast school erbij ging doen. Op scholen kijken ze hoe je leerstof kunt opnemen, maar je kunt als leerling ook debatteren, in een raad gaan zitten of een eigen bedrijf oprichten,’ ‘ zoals de hoogbegaafde Rutten zelf ook heeft gedaan. De sterke groei van de bijlesbranche is daar volgens de jonge onderneemster typerend voor. ”Het huidige onderwijs biedt blijkbaar niet wat leerlingen nodig hebben.”

Website EvenSmarter

BNR Generatie Einstein: elke zaterdag om 11:30 uur op BNR.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie