profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Dansende pubers in documentaire ‘Dancing Dreams’

12 december 2011

robvanderpoel

Geplaatst in: Partnerschap, Partnerschap,

Documentaire waarin een groep pubers (14-18 jaar), zonder enige danservaring, het beroemde dansstuk Kontakthof opvoeren van choreograaf Pina Bausch.  De trailer staat hieronder en de tip is afkomstig van Karin Sorbi. ”Deze film lijkt een soort Challenge Day, maar dan met de lange termijn inbedding die mijns inziens noodzakelijk is voor dit intensieve bewustwordingsproces.”

In 2008, enkele maanden voor haar dood, heeft Pina Bausch besloten om haar beroemde stuk ‘Kontakthof’ te hervatten. Het is een  revolutionair en krachtig werk over het wanhopige en halsstarrige zoeken naar contact.  Ze vroeg hiervoor niet haar dansgezelschap, maar liet haar stuk opvoeren door jongeren van 14 tot 18 jaar. Deze jongeren hadden nog niet eerder gedanst of op het toneel gestaan. ‘Dancing dreams’ vertelt hun verhaal. Pina Bausch stierf in 2009. Deze documentaire is een getuigenis van haar revolutionaire werk.

Met dank aan  Karin Sorbi van CSLC.

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie