inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Dansende pubers in documentaire ‘Dancing Dreams’

12 december 2011

robvanderpoel

Geplaatst in: Partnerschap, Partnerschap,

Documentaire waarin een groep pubers (14-18 jaar), zonder enige danservaring, het beroemde dansstuk Kontakthof opvoeren van choreograaf Pina Bausch.  De trailer staat hieronder en de tip is afkomstig van Karin Sorbi. ”Deze film lijkt een soort Challenge Day, maar dan met de lange termijn inbedding die mijns inziens noodzakelijk is voor dit intensieve bewustwordingsproces.”

In 2008, enkele maanden voor haar dood, heeft Pina Bausch besloten om haar beroemde stuk ‘Kontakthof’ te hervatten. Het is een  revolutionair en krachtig werk over het wanhopige en halsstarrige zoeken naar contact.  Ze vroeg hiervoor niet haar dansgezelschap, maar liet haar stuk opvoeren door jongeren van 14 tot 18 jaar. Deze jongeren hadden nog niet eerder gedanst of op het toneel gestaan. ‘Dancing dreams’ vertelt hun verhaal. Pina Bausch stierf in 2009. Deze documentaire is een getuigenis van haar revolutionaire werk.

Met dank aan  Karin Sorbi van CSLC.