profiel

Marcel van Herpen


Marcel van Herpen
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen ofwel: ‘een leven lang leren’

28 december 2011

Marcel van Herpen

Geplaatst in: Partnerschap, Opvoeding,

Marcel van Herpen inspireerde bezoekers van de conferentie Elk kind is een belofte  begin 2011 met zijn lezing ‘Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen’.  Kernachtig maakte hij ons duidelijk waar het om draait bij duurzaam leren: zo vroeg mogelijk beginnen en zo laat mogelijk eindigen, ofwel: Een Leven Lang Leren!

Opvoeden is volgens Van Dale ‘grootbrengen en vormen’.
Bij ontwikkelen staat te lezen ‘uitbreiden, verbeteren, doen groeien’.
En duurzaamheid is ‘geschikt, bestemd om lang te bestaan’.

Als we kinderen willen grootbrengen op een manier waarop ze kunnen groeien ‘om lang te bestaan’, kortom als we duurzaam willen opvoeden en ontwikkelen, dan zullen we van koers moeten veranderen.

Wilt u nog een keer het verhaal van Pedagogisch Leiderschap horen en zien? Kijkt u dan naar http://www.marcelvanherpen.nl/ecolleges/video12.htm

Verder lezen na de conferentie? Marcel van Herpen raadt u het artikel De diagnose houdt kinderen op achterstand aan.

Op deze website staan ook interviews met o.a. Andy Hargreaves, Bas Haring en Eric Jensen, die tevens gastcolleges verzorgden op de Conferentie Elk KInd is een Belofte., in februari 2011.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie