profiel

Lou Brouwers


Lou-Brouwers
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Seminar IJburg College: ‘Vind je ook dat onderwijs anders kan?’

17 januari 2012

Lou-Brouwers

Geplaatst in: Partnerschap, Samenleving,

Onder het motto ‘Vind je ook dat onderwijs anders kan?’ organiseert het IJburg College op dinsdag 31 januari a.s. een seminar. Aanleiding is het vijfjarig bestaan van de Amsterdamse school en het nieuwe gebouw. ‘’Het seminar is bedoeld voor alle professionals in het onderwijs die nieuwsgierig zijn naar onze visie op onderwijs in de 21e eeuw en ons concept in de praktijk,’’ zegt directeur Lou Brouwers.

Van 16.00 uur zijn er allerlei workshops over de meest uiteenlopende specten van ‘het leren in de leergemeenschap’ dat het IJburg College voorstaat.

Daarbij gaat het om:
–  werken vanuit een concept,
–  thema-leren,
–  het begeleiden van leerlingen,
–  taalbeleid,
–  onze aanpak van vreemdetalenonderwijs,
–  werken met realistische opdrachten,
–  de kwaliteiten van de leergemeenschap,
–  professionele ontwikkeling en
–  onderzoek naar onderwijskwaliteit.

Kortom, een heel breed scala aan boeiende thema’s die door experts van het IJburg College en samenwerkingspartners wordt verzorgd.
Als deelnemer vul je gedurende het seminar een portfolio met concrete producten, waaraan tijdens de workshops is gewerkt. Daarnaast ontvangt iedereen aan het eind van de avond (21.30 uur) de publicatie ‘Verder’, over vijf jaar werken aan vernieuwend onderwijs op het IJburg College.
De organisatie van het seminar is in handen van de leerlingen. Zij vervullen bij bepaalde workshops een actieve rol, verzorgen de catering en – in het algemeen – zorgen ervoor dat onze gasten niets tekort komen. Behalve voor koffie, thee en fris zijn er gezonde broodjes en sandwiches uit ons eigen Grand Café.

Aanmelden kan via onze website. Ga daarvoor naar www.ijburgcollege.nl , kies de rubriek Openingsfestival /Seminar en meld je aan via seminaropening@ijburgcollege.nl

Deelname is in principe gratis. We vragen op de dag zelf – in het kader van onze crowdfundingsactie –  een bijdrage naar eigen inzicht. Ook leraren in opleiding met belangstelling voor onze manier van werken zijn van harte welkom.

Tot ziens op dinsdag 31 januari a.s.!

Dit is en bijdrage van Lou Brouwers, algemeen directeur van het IJburg College.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie