profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel


Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Over lef & leren: wankelmoed, kleerscheuren, adventskalenders en kastanjes hetkind.org/?p=60211

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé hetkind: ‘Plek waar je gelukkiger weggaat dan toen je aankwam’

20 januari 2012

robvanderpoel

Geplaatst in: Partnerschap,

Het Onderwijscafé van hetkind trekt. Met dertig aanwezigen zat de Hopperbar op landgoed De Horst in Driebergen gezellig vol. Luc Stevens vatte de bedoelingen kernachtig samen, met een biertje in de hand. ”Een cafébezoek dient vooral aangenaam te zijn. Je drinkt een pilsje, voert interessante gesprekken en alles bij elkaar ga je met een gelukkiger gevoel weg dan toen je aankwam.”  Aan die opdracht werd ruimschoots voldaan, gelet op de reacties. Dit is een beeldimpressie, later volgt een videoverslag.

In dit tweede onderwijscafé vertelde Nickel van der Vorm over het platform en ‘hetkind’. ”Het NIVOZ is verantwoordelijk geweest voor de geboorte en het definiëren van de leidende principes. Maar hetkind is een geschenk aan het onderwijs, staat er dus los van en kent zijn eigen dynamiek. En het is zeker niet politiek gekleurd.” Luc Stevens leverde een aanzet tot een plenaire dialoog over goede onderwijspraktijk. ”Ik heb geleerd om me niet met politieke kwesties bezig te houden, maar mijn energie te richten op de interactie en de relatie met de mensen met wie ik dagelijks van doen heb. In het geval van de leraar zijn dat de kinderen. Dat zou mijn advies aan iedereen zijn.”

Het volgende café is op 28 maart a.s. Tevoren aanmelden bij info@hetkind.org

Een reactie per mail:
Vol inspiratie ben ik vanavond thuis gekomen na een middag Onderwijscafe en ik wil er volgende keer zeker weer bij zijn. Zelf ben ik nog zoekende naar wat mijn bijdrage is aan Het Kind en onderwijsland, maar ik dacht laat ik maar eens beginnen met dat aan het papier toe te vertrouwen en dat als content voor de website van het kind aan te bieden.
Anne-Krista

De video is van Ank van Alebeek.


%%wppa%%%%album=06%%

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie