profiel

Ferd van den Eerenbeemt


Ferd van den Eerenbeemt
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Hoe kunnen we een sfeer creëren waarbij iedereen betrokken is en verantwoordelijkheid draagt? hetkind.org/?p=59939

Ongeveer 6 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Een school volop in beweging: voorbeelden in film Els Mulder

25 februari 2012

Ferd van den Eerenbeemt

Geplaatst in: Verantwoordelijkheid,

Een school volop in beweging: leraren die bewust werk maken van een carrière voor de klas, professionalisering als een kans zien en zich volop inzetten voor kwaliteitsverbetering en innovatie. Een droombeeld? Niet helemaal.  In 2010 deed Els Mulder in het kader van haar Masteropleiding Educational Management (NSO) onderzoek naar good practices op het gebied van professionalisering van leraren in het VO. Dit is een film waarin vier scholen voor het voetlicht komen. Een bezoek aan de manifestatie Leraren met LEF (op 14 april in Utrecht) biedt meer goede voorbeelden. Meld je aan!

Els Mulder heeft een film gemaakt waarin good practices in beeld worden gebracht en waarin leraren en schoolleiders op inspirerende wijze vertellen hoe in hun school zoveel beweging tot stand is gekomen. In 2010 werd de film gepresenteerd aan docenten en schoolleiders en was er een interactief debat over de verbindende rol tussen leraar en leidinggevende in relatie tot professionalisering.

In de video zien we impressies bij;
Twents Carmel College in Oldenzaal, Losser, Denekamp
Candea College in Duiven en Westervoort
RSG Slingerbos-Levant in Zeewolde en Harderwijk
College Hageveld in Heemstede.

Daarnaast geeft Els Mulder uitleg over het onderzoek en de resultaten daarvan. Ook komen enkele docenten en schoolleiders aan bod over hoe zij professionalisering vorm geven op hun school.

Een bezoek aan de manifestatie Leraren met LEF (op zaterdag 14 april in Utrecht) biedt meer goede voorbeelden. Meld je aan!

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie