profiel

Paul Verhaeghe


Paul Verhaeghe
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Neo-liberale economie en ADHD-individuen of is er een alternatief?

1 maart 2012

Paul Verhaeghe

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

De neoliberale economie, stelt professor Paul Verhaeghe, produceert ADHD-individuen die van de ene job en partner naar de andere hoppen. Het gevolg is dat er een steeds groter wordende groep mensen is die zich mislukt voelt.  ‘Kunnen we denken in alternatieven, vraagt hij zich af. ‘En wel zodanig dat economie weer economie wordt, en onderwijs, opvoeding, zorg en relaties weer hun eigen plaats kunnen innemen?’

Hij spreekt over het neo-liberalisme: waarom bepaalt het zo ons denken en doen? Onze identiteit, onze waarden, ze worden erdoor aangetast en tegen welke prijs? Waarom krijgt het zo’n grote plaats in onze samenleving?

Als een en ander in juist perspectief wordt gezet, komt er ook weer ruimte vrij voor ons onderwijs, opvoeding, relaties of het menselijke kapitaal. Om daar te komen is iets anders nodig dan wat nu in onze samenleving wordt geëist en misschien worden we daar wel gelukkiger van.

Professor Paul Verhaeghe doceert psychodiagnostiek en psychoanalytische therapie aan de Universiteit Gent.

Klik hier op deze link:

http://www.dewereldmorgen.be/video/2012/02/03/paul-verhaeghe-over-inleveren-voor-tegen-het-neoliberalisme

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie