inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Ank van Alebeek


ankvanalebeek
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Videocompilatie Bas Levering: ‘Goed pedagoog is ook een beetje tijdsredenaar’

9 maart 2012

ankvanalebeek

Hetkind-themalogo-onderwijsavondEen goed pedagoog moet ook een beetje een tijdsredenaar zijn, stelde Luc Stevens in zijn dankwoord aan prof. Bas Levering. ”En jij bent daar een sprekend voorbeeld van.” Levering gaf een lezing op 29 februari met als thema ‘Hoe de pedagogiek uit de lerarenopleiding verdween en wat er daarna overbleef.’ Levering gaf een historisch overzicht van de ontwikkelingen sinds begin jaren zeventig en stak zijn mening vanuit veel kennis, onderzoek en ervaring, niet onder stoelen of banken. Dit is een lange (20 minuten) samenvatting op video van de onderwijsavond in  Driebergen.

De volgende onderwijsavond/lezing in Driebergen vindt plaats op woensdagavond 21 maart a.s.met Ludo Heylen, hij spreekt vanuit het thema “perspectief nemen; de kern van leerkracht zijn” Locatie landgoed De Horst in Driebergen, gebouw Blauwgedicht. Graag tevoren aanmelden via klik HIER en HIER.

Lezing Bas Levering 20 min “Hoe de pedagogiek uit school en opleiding verdween en wat er daarna overbleef” from HETKIND.ORG on Vimeo.

Data laatste onderwijsavonden: 26 april met Martine Delfos – 20 juni met Beate Letschert.