profiel

Jetske van der Greef


Jetske van der Greef
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Waak voor sociale pijn die lesgeeft aan sociale pijn hetkind.org/?p=59614

Ongeveer 7 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
School in beeld: De Ontdekkingsreis in Doorn

13 maart 2012

Jetske van der Greef

Geplaatst in: Partnerschap,

Leer het onderwijs kennen op De Ontdekkingsreis in Doorn. Leerlingen, ouders en medewerkers vertellen waar het op deze school om gaat. De beelden spreken voor zich. Een film gemaakt door School in Beeld.

Van de website van de school:

De Ontdekkingsreis wil een school zijn waar kinderen graag naar toe gaan en waar het cognitieve leren een vanzelfsprekend onderdeel is van hun persoonlijke groei. Daarom vertrekken we op De Ontdekkingsreis vanuit gelijkwaardigheid en dat is zichtbaar in de manier waarop we met elkaar commmuniceren: vanuit openheid en respect. Kinderen worden gezien, gehoord en geholpen om op te komen voor zichzelf en te luisteren naar anderen.

Fouten maken mag. Dat we állemaal aan het leren zijn en dat groei tijd kost, is een gegeven dat we accepteren. Soms staat een kind open voor groei op het ene gebied, soms op het andere gebied. Soms lijkt een kind stil te staan in zijn ontwikkeling, soms gaat het razendsnel. We forceren niets; vertrouwen is ons uitgangspunt.

Deze basis van acceptatie en vertrouwen biedt kinderen veiligheid en ontspanning. Zo kunnen ze groeien in zelfzekerheid en leren ze zichzelf kennen. Ze leren samen te werken en zich te verplaatsen in een ander. Ze leren positief te denken over zichzelf en durven zich steeds meer te laten zien. Leren vanuit intrinsieke motivatie wordt vanzelfsprekend. Kinderen leren hun hart te volgen.

Met dank aan School in Beeld

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie