profiel

Marleen van der Krogt


marleenvanderkrogt
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Vier jaar en ze had nu al het gevoel dat ze tekortschoot’ hetkind.org/?p=60202

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Sil vertelt over… de nieuwe juf

26 maart 2012

marleenvanderkrogt

Geplaatst in: Partnerschap,

Sil is het schoolgaande kind, tot leven gebracht binnen het Federatief Samenwerkingsverband Leerlingenzorg (FSL) op Voorne-Putten. Hij stond bekend als een ‘lastig kind’, maar is inmiddels het vertrekpunt geworden voor vernieuwend onderwijs en een verregaande perspectiefwisseling op bijna 40 basisscholen. De komende maanden vertelt Sil over zijn nieuwe schoolleven. De eerste aflevering: de nieuwe juf.

Ik haal mijn fiets uit de schuur, hang mijn rugzak op mijn rug en haast me naar school. Ik weet niet wat het is, maar het lijkt wel of ik tijd verlies onderweg. Ik kom langs de boomhut,  die zo gaaf gaat worden! We (m’n beste vriend en ik) werken er iedere dag aan, tenminste als we geen zin in voetballen hebben.

Ik maak plannen onderweg naar school over wat we ’s middags allemaal kunnen gaan doen.  M’n voeten trappen steeds langzamer en langzamer … weer te laat op school.

M’n hoofd zit altijd vol met plannen en gave ideeën. En dan … zit ik in de klas, de zon schijnt buiten, de hut is nog niet af, voetballen of bouwen of allebei? Mijn gedachten dwalen af en het potlood in mijn linkerhand maakt mooie vormen op het papier.

In de verte hoor ik de stem van mijn juf. Vraagt ze iets aan mij? Ik denk het eigenlijk niet, het potlood maakt een steeds mooiere tekening op mijn papier. Hoe gaaf zou het zijn als we die boomhut af konden maken?

Vroeger had ik een “lastige” juf. Ze was nooit tevreden over me, ze gaf me straf en ik moest zoooooveel van haar. Telkens weer mijn vader en moeder op school, hoe lastig ik was, hoe slecht ik luisterde,wat een rommel ik ervan maakte, hoe snel ik afgeleid was en dat ik vooral mijn eigen gang ging en niet die van haar. Is ze zelf nooit kind geweest?

Dit jaar heb ik een heel andere juf. Er is echt iets veranderd en dat vind ik cool! M’n vader en moeder komen veel minder op school om over alle slechte dingen van mij te praten. Lokpaarden zei de juf, en iets met een karavaan. Dat hebben we nodig om te zorgen dat alle kinderen hun talenten leren kennen.

En dat woordje heb ik onthouden Lokpaarden. Hoe langer ik aan die Lokpaarden denk, hoe nieuwsgieriger ik word: wat zijn dat? Wie zijn ze? En vooral waar zijn ze?

Voor mijn gevoel namelijk heel dichtbij.

Mijn besluit staat vast, ik trek de wijde wereld in op zoek naar de Lokpaarden van Voorne-Putten.

Nieuwsgierig?
Volg het schoolleven van Sil verder de komende maanden op hetkind.org
Klik hier voor het filmpje van Sil

FSL 39-06 is een samenwerkingsverband van 37 basisscholen waaronder 2 scholen voor speciaal basisonderwijs. Wij werken aan verbetering en afstemming van de zorg voor 7500 leerlingen in de gemeenten Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne en Rozenburg. FSL 39-06 wil bereiken dat scholen tegemoet kunnen komen aan de specifieke onderwijsbehoeften van ieder kind. Dit doen we door binnen het FSL samen te werken en ondersteuning te bieden aan de leerlingenzorg waar dat nodig is.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie