profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Het digitale klassendagboek als bevestiging van de relatie die kinderen met mij hebben en ik met hen’ hetkind.org/2015/02/24/kan…

Gisteren op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé 28 maart: nieuwe scholen, nieuwe initiatieven

27 maart 2012

robvanderpoel

Geplaatst in:

Het onderwijscafé van hetkind van 28 maart a.s. staat in het teken van het opzetten van nieuwe scholen. Gisteren lanceerde Maurice de Hond zijn Steve Jobs-school, waar zijn eigen dochter van drie jaar in het najaar van 2013 terecht zou kunnen. Maar er lopen meer mensen rond met ideeën, concrete plannen, omdat ze in het reguliere onderwijs te weinig vertrouwen hebben en/of ze het anders willen invullen. Morgenmiddag verzamelen initiatiefnemers zich, met leraren, schoolleiders en onderwijsadviseurs en andere betrokkenen in Driebergen om elkaar te inspireren en iets voor elkaar te betekenen. Mocht je nog willen aansluiten, stuur een mail naar info@hetkind.org

In het maandelijkse Onderwijscafé van hetkind is er tijd en ruimte; word je gezien en luister je naar praktijkverhalen van anderen; borrelen ideeën op;  worden initiatieven gedeeld en  durf je vragen te stellen. Samen dragen we bij aan een context waarin ‘duurzaam leren/ontwikkelen’ en het recht van ieder kind op goed onderwijs en een eigen unieke ontwikkeling  vanzelfsprekend zijn.

Voor het café van 28 maart zijn initiatiefnemers en betrokkenen uitgenodigd van nieuwe scholen. De intentie is  om met elkaar in gesprek te gaan, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Er is behoefte is om kennis en ervaringen te delen en verbinding aan te gaan. Plaats van handeling: de lounge van het landhuis op Landgoed De Horst in Driebergen. Tijd: 15.30 uur – 18.00 uur. Tevoren aanmelden info@hetkind.org

In het onderstaande filmpje ziet u meer over de Steve Jobs-scholen en achter deze link staat het manifest. DE intentie is om september 2013 een aantal scholen te starten.

Op 25 april vindt het volgende Onderwijscafé plaats, georganiseerd door het platform hetkind. De locatie is dan andermaal landgoed De Horst, Horstlaan 1, Driebergen. Inloop 15.00 – 15.30 uur. Tevoren aanmelden bij info@hetkind.org

U kunt deze uitnodiging verspreiden via social media door onderaan op Facebook, dan wel Twitter-icoon aan te klikken.

Een korte impressie van het eerste café op 14 december jl vindt u achter deze link en van 18 januari HIER

De  overige data van het Onderwijscafé in 2012 zijn: 25 april, 23 mei, 13 juni.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie