profiel

Jetty van der Grift


jetty
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Monsieur Lazhar: Hartverwarmend schooldrama, fijn oog voor details

2 april 2012

jetty

Geplaatst in:

Het Canadese filmdrama Monsieur Lazhar opent met een besneeuwd schoolplein te Montréal, vol spelende kinderen in de pauze. Een scène later is die schijnbare schoolidylle gruwelijk verstoord. Herkenbare beelden met een fijn oog voor de kleine tegenstellingen, vooroordelen en nuances die het menselijk handelen kleuren. Na de eerste frictie groeien leraar en leerlingen snel naar elkaar toe en tegelijk werpt de film een prikkelende blik op het hedendaagse onderwijs. De trailer.

Het hoofdpersonage van de film meldt zich bij het schoolbestuur als vervangend leraar. Bachir Lazhar (Mohamed Fellag) is een vluchteling uit Algerije, die zich beroept op een verleden als docent en per direct beschikbaar is. Een beetje stijf is hij, en formeel, maar ook vriendelijk. Zo’n man die op zijn eerste dag de leuk losjes in een halve cirkel gerangschikte schoolbanken in een keurige rechte lijn laat opstellen en zijn elf jaar oude pupillen als dictee de literatuur van Balzac voorschotelt: ‘die móeten jullie kennen’.

 Dit materiaal komt uit de nieuwsbrief van de manifestatie Leraren met Lef op zaterdag 14 april. www.lerarenmetlef.com

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie