profiel

Jan Schalkx


Jan Schalkx
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
HU-studenten werken aan lerarenopleiding van de toekomst: Expeditie 2020

3 april 2012

Jan Schalkx

Geplaatst in: Partnerschap,

Expeditie 2020 nadert haar voltooiing. Het is een reis geweest van zo’n acht maanden waarin excellente studenten van de Faculteit Educatie, gesteund door externe deskundigen, docenten en bestuurders, gezamenlijk een ontwerp maken voor de lerarenopleiding van de toekomst. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool Utrecht (HU) en ging  in september 2011 van start. Op 31 mei 2012, over twee maanden, is de presentatie.

Zijn er in 2020 nog docenten? Of leren leerlingen dan vooral van elkaar? Zijn mobiele telefoons dan verplicht in de klas? Zijn er nog wel echte scholen of leren we vooral in de praktijk en op straat? Zijn de belangrijkste competenties dan nog taal en rekenen of wordt er vooral gewerkt aan nieuwsgierigheid en creativiteit?

Expeditie 2020 is voor gemotiveerde studenten die niet alleen kennis consumeren, maar ook een onbedwingbare drang hebben om de wereld om zich heen mede vorm te geven, te veranderen en te verbeteren. Een traject voor veranderaars, vernieuwers en vormgevers die gezamenlijk de lerarenopleiding van de toekomst willen ontwerpen.

Een slotconferentie

Een eindconferentie op 31 mei 2012 waarin de deelnemers van Expeditie 2020 de resultaten presenteren aan de hele HU. De studenten moeten zelf bedenken hoe de veranderingen die ze teweeg brengen geborgd worden in de organisatie. Hoe zorg je er voor dat vernieuwing duurzaam is? Volg de ontwikkelingen en wedervaardigheden van deze studenten.  De Expeditie 2020 wordt ontwikkeld en begeleid door stichting Nederland Kennisland, in samenwerking met de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht. Download de flyer.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie