profiel

Peter Hartkamp


Peter Hartkamp
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Waar vind je de moed om licht te laten schijnen op de lastige adventsvakjes met de duistere verhalen?’ hetkind.org/?p=60931

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Lezing van Peter Gray bij De Kampanje in Amersfoort

3 april 2012

Peter Hartkamp

Geplaatst in: Partnerschap,

Peter Gray geeft op vrijdag 11 mei een lezing op De Kampanje, een ‘Sudburyschool’ in Amersfoort. Hij spreekt om 16.00 uur vanuit het thema ‘Mother Nature’s Pedagogy: Children Are Exquisitely Designed to Direct their Own Education‘ .  Aansluitend vindt er discussie plaats en wordt er geborreld tot uiterlijk 19.00 uur. Peter Gray is onderzoekshoogleraar psychologie aan de Boston College in de VS. Hij publiceerde over innovatieve onderwijsmethoden en alternatieve benaderingen van onderwijs, en is auteur van Psychologie, een inleidend college leerboek.

Peter Gray houdt zeer actief een BLOG bij: Freedom To Learn.  Children come into the world with instinctive drives to educate themselves. These include the drives to play and explore. This blog is primarily about these drives and ways by which we could create learning environments that optimize rather than repress them.

Peter Gray, Ph.D., is a research professor of psychology at Boston College. He has conducted and published research in comparative, evolutionary, developmental, and educational psychology; published articles on innovative teaching methods and alternative approaches to education; and is author ofPsychology (Worth Publishers), an introductory college textbook now in its 6th edition. He did his undergraduate study at Columbia University and earned a Ph.D. in biological sciences at Rockefeller University. His current research and writing focuses primarily on children’s natural ways of learning and the life-long value of play. His own play includes not only his research and writing, but also long distance bicycling, kayaking, back-woods skiing, and vegetable gardening.

Zijn zoon Scott heeft zelf op de Sudbury Valley School gezeten en is nu staflid op de school.
Aanmelden voor 11 mei via de website van De Kampanje, op  www.dekampanje.org  ALV-leden gratis, niet ALV-leden: €5.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie