profiel

Geert Bors


Geert Bors
Bekijk mijn profiel

twitter

@edu_campus Daar hadden we het gisteren ook over :-) Toen heb ik het overigens op onze agenda geplaatst, kijk: hetkind.org/agenda/congres…

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
‘Wacht even… creativiteit is dus méér dan originaliteit’

7 april 2012

Geert Bors

Zelfs een kind dat niet van gym houdt, wordt blij van apenkooi: alle klimrekken, ballen en toestellen uit de kast en spelen maar! In de Egoscoop-openingsrubriek Apenkooi doen redacteuren Anne van Hees en Geert Bors precies dat: vrolijk onderzoeken zij dit keer het fenomeen creativiteit. Dan stuit je bijvoorbeeld op flow-psycholoog Csikszentmihalyi: “Creativiteit is wat ons leven zinvol maakt.”

Lees het volledige artikel: “Wacht even… creativiteit is dus méér dan originaliteit”

Het Nederlandse onderwijstijdschrift Egoscoop is voortgekomen uit de Leuvense onderzoeks- en onderwijstraditie van Ervaringsgericht Onderwijs (EGO) en is het eerste blad dat zich officieel “Ambassadeur van hetkind” noemt.

Ieder kwartaal maakt een hecht en gedreven team van leraren en schoolleiders een nieuw themanummer. Voor de lente van 2012 hebben zij het onderwerp ‘Creativiteit’ beetgepakt, een mooie gelegenheid om binnen én ver voorbij het onderwijsveld te kijken.

In de komende weken verschijnen er op hetkind.org enkele artikelen uit het huidige nummer. Voor het volgende kwartaal (juni) staat het thema ‘Aandacht’ op de rol. Meer informatie over Egoscoop vind je hier.

Onder andere in het themanummer Creativiteit:

  • “Leraren, houdt u vooral niet in!”: EGO-hoogleraar Ferre Laevers over betrokkenheid, verbeeldingskracht en creativiteit
  • Retourtje Verzinland: groep 3 experimenteert twee maanden met vrijdenken
  • “Het ruikt hier niet naar school”: jezelf tegenkomen in het kunstatelier
  • Schoolleider Gérard Zeegers bespreekt Ken Robinsons boek “Het element”

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie