profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Vier jaar en ze had nu al het gevoel dat ze tekortschoot’ hetkind.org/?p=60202

Ongeveer 10 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Congres HBO-Raad in Bussum: ‘De Rijke Leeromgeving’

11 april 2012

robvanderpoel

Geplaatst in: Partnerschap, Samenleving,

Voor de laat-beslissers. Op maandag 16 april is het jaarcongres ‘De rijke leeromgeving’  van de HBO-Raad. In ’t Spant in Bussum kun je deelnemen aan workshops, hoorcolleges, kennistafelgesprekken, etalages, een informatiemarkt en een afsluitende forumdiscussie. Daarmee biedt het congres een breed en interessant platform voor kennisdelen en netwerken. HBO-raad voorzitter Thom de Graaf en voorzitter Commissie Externe Validering Jan Anthonie Bruijn verzorgen elk een openingsvoordracht.

Er zijn bijna 50 workshoppresentatoren. Hun workshops gaan onder meer over een inspirerende en open leercontent volgens de Wikigedachte, een werkplaats van hogeschool en gemeente om studenten in interactie met de beroepspraktijk op te leiden, en integrale toetsontwerpen die tot een rijkere leeromgeving leiden. Raadpleeg voor het complete aanbod het programmaboekje.

Voor de derde keer op rij wordt tijdens het jaarcongres van de HBO-raad de prijs voor het Praktijkgericht Onderzoek van het Jaar uitgereikt. Er zijn twintig onderzoeken door lectoren genomineerd. Uiteindelijk bestaat de shortlist uit drie onderzoeken: Kwaliteit van de opleidingsschool, Vroegsignalering van medicatiegerelateerde problemen in de thuiszorg, Interoperabiliteit in de radiotherapie.

Inmiddels hebben bijna 600 beleidsmedewerkers, docenten, studenten, CVB-leden, vakbondsvertegenwoordigers en anderen zich aangemeld voor deelname. Aanmelding is nog mogelijk. Het congres vindt plaats in ’t Spant, Bussum. Voor vervoer tussen het treinstation van Bussum-Zuid en ’t Spant zet de HBO-raad shuttlebusjes in.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie