profiel

Marcel Kesselring


marcelkesselring
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

De wondervraag: ‘Stel dat… morgen alles anders is’ hetkind.org/?p=50208

Ongeveer 27 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Lente in het onderwijs bloeit en groeit

15 april 2012

marcelkesselring

Marcel Kesselring schreef eerder over de start van “Lente in het Onderwijs“, een initiatief van meerdere edubloggers. De missie? Alle positieve energie rondom social media  mobiliseren en verbinden, zodat het een prachtige lente wordt in het onderwijs.

Er is een oproep gedaan aan alle docenten, leerlingen, schoolleiders van Nederland om bij te dragen aan het initiatief.

In januari is de website gelanceerd, waar mooie voorbeelden worden verzameld, zoals Meester Ralph (leerkracht basisschool) die bij een project over de winter, kinderen de ruimte heeft gegeven om te komen tot uitdagende leervragen. Leerlingen kwamen zelf met vragen als “Leg uit hoe een iglo gebouwd wordt, Leg uit hoe de waterkringloop werkt. Of leg uit hoe een skilift werkt.”

Vervolgens gingen de kinderen zelf op zoek naar antwoorden door gebruik te maken van verschillende informatiebronnen, waarop ze met behulp van Youtube of Prezi hun resultaat moesten publiceren. En dat was weer een mooi aanknopingspunt om met de leerlingen te praten over privacy, met wie deel je wat. De kinderen waren ontzettend gemotiveerd en het leverde ook verbluffende resultaten op, zoals een animatie over de waterkringloop gemaakt met paint.net met 162 tekeningen.

Lees en bekijk hier de animatie op dit blog van Marcel Kesselring.

Marcel Kesselring is anno 2016 docent online communicatie (AVANS, opleiding communicatie), kwartiermaker online communities en oprichter van COschool.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie