profiel

henk van dieten


henk van dieten
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
‘School op de schop’ houdt zijn waarde

24 april 2012

henk van dieten

Een van de bekendste vernieuwingsscholen in Nederland, Slash 21, verdween in 2006. De onderwijsvernieuwing is echter voortgezet. ‘Wij zijn voor veel andere scholen een inspiratiebron geweest’, weet ook schoolleider Henk van Dieten. Hij droeg het boekje ‘School op de schop’ aan, een publicatie uit 2004 van de KPC-groep. ”Het bevat principes die veel overeenkomen met de uitgangspunten van hetkind.” 

Een passage:
De leerlingen staan aan de deur van de school te rammelen. Ze branden van ongeduld om weer verder te gaan met waar ze zo lekker mee bezig waren. Als de leraar ze naar binnen laat gaan en ze daarna nog even bij elkaar houdt om nog een paar huishoudelijke dingen te vertellen, zitten ze ongeduldig te schuiven op hun krukjes, want ze willen met hun groepje aan de slag. 

Dit zijn de eerste regels van een boekje dat in 2004 al is uitgebracht door de KPC-groep. Het is geschreven voor directeuren, leraren, bovenschoolse managers en schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Hierin wordt nader ingegaan op een “nieuw onderwijsconcept”.

In september 2002 heeft KPC Groep samen met Fontys Hogescholen het
lectoraat ‘Het nieuwe leren en nieuwe leerarrangementen’ ingesteld, met
Jozef Kok als lector.  Samen met de Stichting Carmelcollege hebben we ‘Slash21’ ontworpen, de eerste vo-school voor ‘het nieuwe leren’ in Lichtenvoorde.

Open hieronder het pdf-bestand van het boekje.

De_school_op_de_schop

Aangebracht door Henk van Dieten, oud schoolleider van Slash21.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie