profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Leven in 21e eeuw: Mythes loslaten en verbinden met begrip van wie we zijn

3 mei 2012

gabrielletaus

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

In deze animatie benadrukt Matthew Taylor, directeur van RSA, dat de 21st eeuw een andere manier van leven vraagt. Belangrijk hierin is dat we bepaalde gesimplificeerde mythes moeten loslaten en daarvan in de plaats verbinden met een goed begrip van wie we zijn als mensen, een politiek debat over wie we zouden moeten zijn en een filosofisch & spiritueel dialoog over wie we zouden willen zijn.

Op 14 mei komt Matthew Taylor de Burgerschapslezing geven in De Balie in Amsterdam, op de agenda gezet door De Publieke Zaak. Matthew Taylor is directeur van de Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce (RSA). Van 2005 tot 2006 was hij strategisch hoofdadviseur van premier Tony Blair. Taylor zal in zijn lezing ingaan op het motto van de RSA: 21st century enlightenment. Wat betekenen de oorspronkelijke verlichtingswaarden in onze huidige maatschappij? Veel aandacht heeft hij voor de toenemende kennis over ons brein, wat betekent dit voor het debat over burgerschap?

De lezing is gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht, dat kan via deze link.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie