profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Wat missen we als de pedagogische dimensie bij onderwijsonderzoek uit het zicht verdwijnt?’ hetkind.org/?p=64508

Ongeveer 10 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘The true driver for positive, pedagogic change is the internet’

11 mei 2012

gabrielletaus

Geplaatst in: Samenleving,

De betekenis van de voortrazende technologische ontwikkeling voor onze maatschappij is  enorm. Het verschil tussen de lespraktijk van alledag en de leervraag van de kinderen groeit.  ”There is more pedagogic change in 10 years than last 1000 years – all driven by technology’‘, stelt Donald Clark in zijn TEDxGlasgow. En het internet is de belangrijkste trigger. 

Search, links, media sharing, social media, Wikipedia, games, open source etc. are ground breaking shifts in the way we learn. Unfortunately, they’re not matched by the way we teach. The growing gap between teaching practice and learning practice is acute and growing. Institutional teaching, especially in Universities is hanging on to the pedagogic fossil that is the lecture. The true driver for positive, pedagogic change is the internet.

Donald Clark is  actief betrokken bij ontwikkelingen op E-learning gebied. Clark is onder meer oprichter van Epic (bekend van goede whitepapers over e-learning), en nu eigenaar van Line Communications.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie