profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Zeker weten wat te doen, in alle situaties, is een illusie’ hetkind.org/?p=50746

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
De 14-jarige Marieke heeft een uitgesproken passie, kijk mee!

13 mei 2012

robvanderpoel

De 14-jarige Marieke Peters heeft een uitgesproken passie: creativiteit. Ze laat zien hoe waardevol het is om je eigen creativiteit aan te spreken. En ze vertelt aan iedereen die het horen wil hoeveel plezier haar dat oplevert. ‘She walks her talk‘!  Deze bijdrage van Evelyne Peeters verscheen op de website van TEDxYouth Amsterdam en geeft een inkijkje in de Creatieve Wereld van Marieke, die in november 2011 ook het TEDxYouth-podium betrad. Kijk en lees mee?

Het begon voor Marieke met haar docent Theo Wismans. Theo is docent Gelukskunde en TEDxYouth fan van het 1e uur: hij gebruikt onder andere de TEDxYouth schoolkit in zijn lessen Gelukskunde. Theo zag de link tussen de acties van Marieke en TEDxYouth en tipte haar als spreekster. TEDxYouth gaat immers over het realiseren van je droom en Marieke geeft daar prachtige voorbeelden van. Een TED-talk geven is iets bijzonders en Marieke was zich dat ook zeer bewust. Voorafgaand aan TEDxYouth 2011 was ze al helemaal ‘fired-up’ om deze kans voor 100% te benutten.

Twee weken voor het TEDxYouth event organiseerden we de sprekersworkshop. Dankzij het genereuze aanbod van Hotel Blooming (volledig verzorgd weekend voor alle TEDxYouth sprekers) en trainer Piet Hurkmans van The Needs werden de sprekers twee dagen lang ondergedompeld in een bijzondere TEDx ervaring. De sprekers werden door trainer Piet meegenomen op reis naar… zichzelf. Op reis naar hun TEDtalk. Op reis naar hun eigen pure verhaal dat de basis zou vormen van hun TEDtalk. Denkbeeldhouwer Guido Crolla maakte daar onder andere deze impressie van een stralende Marieke waarin ze uitlegt wat haar passie nou precies is. Marieke had na afloop haar eigen manier om over de workshop te vertellen en trainer Piet te bedanken.

Toen werd het 20 november en hield Marieke haar TED talk. Het publiek vond haar verhaal prachtig. Evenals de burgemeester van Kerkrade die haar een paar dagen tevoren een enthousiaste brief had geschreven.

Bij TEDxYouth kwam Marieke een andere creatieve geest tegen: Kim Ravers van Custom HeArtWork. Marieke was onder de indruk van de prachtige visual die Kim van TEDxYouth 2011 maakte. En wat doet Marieke dan? Dan komt ze in actie! In dit geval ook een beetje voor haar broertje, die erg van tekenen houdt.

Lees verder op het blog van TEDxYouth @Amsterdam, via deze link.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie