Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Hieke van Til


hieke van til
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘Na de middelbare school ging ik naar de universiteit. Dat was wel het hoogst haalbare, maar werd geen succes.’ hetkind.org/?p=57944

Ongeveer 40 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Taalontwikkeling: vertellen vanuit eigen ervaring leidt ook tot begrip van de ander

30 mei 2012

hieke van til

Geplaatst in: Partnerschap, Samenleving,

Elkaar helpen om een eigen ervaring onder woorden te brengen, samen proberen te begrijpen hoe iets precies is gebeurd en daar de beste woorden voor vinden. In een Taalronde delen de kinderen de leerkracht hun ervaringen met elkaar. Door dat te doen kijken zij steeds even naar de wereld om zich heen, vanuit het perspectief van de ander.  Vertellen over eigen ervaringen leidt er niet alleen toe dat je mensen om je heen beter leert begrijpen, het heeft ook een positief effect op de taalvaardigheid van kinderen. Een bijdrage van Hieke van Til, die eerder is verschenen in Egoscoop.

Bij Taalvorming zijn welbevinden, taalontwikkeling en betrokkenheid in één werkproces verbonden. Kinderen vertellen, luisteren, schrijven en lezen vanuit hun eigen ervaring. Taalbeschouwing zit verweven in elke stap.

Lees verder in Egoscoop.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie