profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

Paulien Stoffer


Paulien Stoffer
Bekijk mijn profiel

Karen Ephraim


Karen Ephraim
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Steeds opnieuw paste ik de buitenwereld aan naar hun belevingswereld’ hetkind.org/?p=51218

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: avond 6 september in Den Haag UITVERKOCHT

2 juni 2012

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

De 65-jarige Toshiro Kanamori is bekend als leraar en inspirator in de documentaire Children full of Life uit 2003. En nu komt hij donderdagavond 6 september 2012 naar Den Haag als deel van zijn ‘schoolreis’ door heel Nederland. Werk jij als leraar in het primair of voortgezet onderwijs met kinderen? Ben jij medewerker in de kinderopvang, lerarenopleider of student? Of ben jij zelf ouder van kinderen? Werk jij als schoolleider en vind je dit een uitgelezen kans om team én ouders van jouw school met Mr. Kanamori kennis te laten maken? Vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur bent u welkom op het Montaigne Lyceum, Kiekendiefstraat 25 in Den Haag. Helaas is deze avond inmiddels UITVERKOCHT. 

Opzet van de avond

  • Vertoning film ‘Full of life’
  • Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan Mr. Kanamori
  • Mr. Kanamori vertelt zijn biografie
  • Bespreking in kleinere groepen van vragen die zijn biografie oproept

Onze ervaring tot nu is dat de film veel bewondering opwekt. Wat we de leerlingen van Mr. Kanamori in de film zien doen is dan ook indrukwekkend. Ze komen voor elkaar op, bespreken openlijk hun problemen, steunen elkaar als ze iets meemaken en hebben vooral ook veel plezier.

De film roept ook vragen op. Welke overtuigingen en waarden heeft Mr. Kanamori? Hoe heeft hij zich ontwikkeld tot wie hij nu is? Hoe gaat hij om met collega’s, schoolleiding en ‘systeemeisen’?  Hoe verhoud wat hij doet zich tot zijn cultuur? En tot die van ons? Wat betekent dit voor de onderwijspraktijk van nu en in de toekomst.

Door wie?

Wij,  De JuF, De Leerschool en Paulien Stoffer| mens- & organisatieontwikkeling, zijn drie organisaties van onderwijsbegeleiders / adviseurs. En diep onder de indruk van de wijze waarop Mr. Kanamori in staat is verbinding te maken met zijn leerlingen. Dat willen wij graag doorgeven.  We zijn dan ook verheugd dat Het Kind ons als partners in staat stelt, Mr. Kanamori in Den Haag aan u voor te stellen.

Locatie

We verblijven 6 september 2012 van 19.00 – 22.00 uur in het Montaigne Lyceum, Kiekendiefstraat 25, 2496 RP in Den Haag. Zie voor routebeschrijving en bereikbaarheid openbaar vervoer http://www.montaignelyceum.nl/. Vanaf 18.30 uur ben je welkom, de film start stipt om 19.00 uur.

Wijze van betalen

De  avond kost € 25,- inclusief btw, per persoon.

Stuur je aanmeldingsmail naar paulien@paulienstoffer.nl.Dan sturen wij je het inschrijfformulier toe. Je aanmelding is definitief als het inschrijfformulier én de betaling bij ons binnen is. Je ontvangt dan van ons een toegangsbewijs .

Welke vraag wil je Mr. Kanamori  stellen?

Heb jij een vraag die je graag gesteld ziet aan Mr. Kanamori? Laat het ons dan weten en mail je vraag naar paulien@paulienstoffer.nl.  Heb je nog vragen, stel ze gerust per mail of telefoon 06-24343059. 

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie