profiel

Mark Weghorst


Mark Weghorst
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 7 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: avond 3 september in Hengelo UITVERKOCHT

4 juni 2012

Mark Weghorst

Mr. Kanamori, hoofdrolspeler in de beroemde documentaire: “Children full of life”  komt naar Nederland. En hij begint zijn schoolreis (3 tot 12 september) in Twente. Een eenmalige kans om live kennis te maken met de bijzondere onderwijsfilosofie van deze 65-jarige Japanse meester in levenslessen. De gemeente Hengelo stelt op maandagavond 3 september 2012 haar stadhuiszaal open voor de komst van Mr. Kanamori naar Hengelo. U bent vanaf 17.30 uur welkom. De eerste dag van het nieuwe schooljaar kan niet beter beginnen. Kaarten kosten slechts € 15,00. De avond is UITVERKOCHT!

Maandagmiddag is hij in Almelo bij schoolleider Jan Metgod van OPOA-school De Hagedoorn. Daar zal Kanamori vooral de Almelose leerkrachten raken met zijn bijzondere boodschap.

’s Avonds komt hij naar Ouders&OnderwijsTwente in Hengelo waar een groot en breed publiek (ouders, onderwijsprofessionals, onderwijsondersteuners) kan luisteren naar het verhaal van Kanamori. Wij hopen dat zijn even eenvoudige als krachtige verhaal de harten van iedereen die met kinderen werkt zal beroeren en dat de gelukkigen die aanwezig kunnen zijn het verhaal verder zullen vertellen.  Zorg dat u erbij bent en bestel uw kaart(en)!

Programma

17.30 uur: Ontvangst met koffie/thee.
18.15 uur: Welkom- Inleiding dagvoorzitter (Wethouder Erik Lievers).
18.30 uur: Documentaire (De Japanse Levensles).
19.15 uur: Pauze met broodjes, koffie/thee/melk.
20.00 uur: Ontvangst en lezing Kanamori.
21.30 uur: Afsluiting en napraten onder genot van drankje en hapje.

Bij de aanmelding kunt u een vraag stellen aan Kanamori. Uit al deze vragen wordt de lezing van Kanamori samengesteld en misschien wordt uw vraag gesteld tijdens de avond!

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

Ouders&OnderwijsTwente onderschrijft de leidende principes van hetkind. Leidend principe 4 is belangrijk voor O&OT: Onderwijs en Opvoeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaar dat we het bezoek van Kanamori in Twente graag voor u organiseren!

 

hetkind.org is de organisatie achter het bezoek van mr. Kanamori. Samen met Ingrid Helsloot van Stichting Checkitin hebben ze Kanamori uitgenodigd, het bezoek voorbereid en verzorgen zij de organisatie rondom de “schoolreis van Kanamori”.


Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie