profiel

Marcel Kesselring


marcelkesselring
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Debat Battle: inzet ict verbetert kwaliteit van onderwijs

6 juni 2012

marcelkesselring

Woensdag 23 mei was Marcel Kesselring aanwezig bij “Maar wat werkt met ict? Praktijkverhalen over ict in het onderwijs“. Als fan van de film “The Great Debaters” was hij bijzonder blij met het showdebat met leerlingen Stedelijk Gymnasium Breda en Haarlemmermeer Lyceum. In onderstaand blog neemt hij de lezers van hetkind in woord en beeld mee naar dit evenement.

Hoe werkt het?
Vooraf krijgen de debatteams de stelling van de dag: “Inzet ICT verbetert de kwaliteit van het onderwijs”. De teams bereiden zich voor op het debat zonder dat men weet of ze de stelling moeten aanvallen of verdedigen. Dit betekent dat ze tijdens de battle dus ook mogelijk een stelling moeten verdedigen waar ze persoonlijk niet voor zijn. Dit vind ik ook heel sterk aan dit concept, omdat je daardoor ook wordt gedwongen om je te verdiepen in standpunten van de ander.

Elk debatteam bestaat uit drie leerlingen. Het debat bestaat uit drie fasen: de opzetfase, de verweerfase en de conclusiefase. In elke fase komt één spreker van elk debatteam aan het woord.

Stelling: Inzet ICT verbetert de kwaliteit van onderwijs

Waarschijnlijk heb je al een mening over deze stelling, maar ik raad je aan om deze video’s te bekijken en goed te luisteren naar de argumenten die zijn aangevoerd door de debatters van het Stedelijk Gymnasium Breda en Haarlemmermeer Lyceum.

Lees hier verder op de blog van Marcel Kesselring.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie