profiel

Natasja de Kroon


Natasja-de-Kroon
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Gisteren op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: ochtend 12 september in Heerenveen

7 juni 2012

Natasja-de-Kroon

Geplaatst in:

Op de laatste dag van zijn bezoek aan Nederland, op woensdag 12 september, verschijnt Mr. Kanamori in het hoge Noorden. De Japanse leraar, bekend om de documentaire Children full of life, legt ’s ochtends een bezoek af aan Educatief Kindcentrum Atlas in Heerenveen, waarna er rond half  elf een bijeenkomst is voor iedereen die deze bijzondere meester wil ontmoeten. Voor 25 euro kunt u zich aanmelden. De komst van Mr. Kanamori maakt onderdeel uit van een reis door heel Nederland. Natasja de Kroon is dagorganisator van het programma in Heerenveen. Meer informatie in dit artikel.

Voor de ontmoeting met Mr. Kanamori op woensdag 12 september is een ruimte bij Ateliers Majeurs gereserveerd. Wilt u voorafgaand aan de lezing de film bekijken, dan bent u welkom om 9.00 uur.

Ateliers Majeurs: De Rinkelbom, Zwanedrift 2, 8446 KS  Heerenveen

Mr. Kanamori verschijnt rond negen uur op EKC Atlas.  Een groepje kinderen leidt hem rond door de school en vertelt hem het verhaal van de school. Hij ziet de kinderen aan het werk, onze waarden in de praktijk en Mr. Kanamori kan met ons het éénjarig bestaan als Educatief Kindcentrum meevieren.

Voor deelnemers aan de bijeenkomst met Mr. Kanamori is er vanaf 10.00 is er koffie in Ateliersmajeur. Om 10.30 start de ontmoeting met Mr. Kanamori in de grote zaal. Als u een vraag heeft voor Mr. Kanamori kunt u deze vóór 1 september mailen naar info@natasjadekroon.nl  Ons streven is om aan de hand van uw vragen het gesprek met Mr. Kanamori in te gaan. Om 12.00 bent u uitgenodigd om met ons mee te lunchen en na te praten. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die met kinderen werkt. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar info@natasjadekroon.nl.

De kosten zijn €25 p.p. incl. koffie/thee/lunch en de Kanamori-krant. Studenten betalen €10. Na aanmelding ontvangt u van ons een factuur. Deze moet voor 1 september zijn voldaan.

Voor de liefhebbers verzorgen we ook een middagprogramma!
Meer informatie hierover vindt u binnenkort op www.natasjadekroon.nl.

EKC Atlas
In de aanloop naar het bezoek van Kanamori hebben de kinderen van groep 6, 7 en 8 de film over Kanimori bekeken. Naar aanleiding van deze film hebben de kinderen met elkaar gesproken over onderwerpen uit de film (gesprek filmen!)

–          wat verwachten zij van hun leerkracht
–          wat vind jij een prettige manier om je gevoelens te uiten?
–          Wat vind jij van de sfeer in de klas en in de school?
–          Wat moeten de leerkrachten doen om te zorgen dat er een goede sfeer is in de klas?
–          Wat weet jij van de kinderen in je klas?
–          wanneer ben je een goede leerkracht (rapport voor de juf)?
–          wat willen ze leren op school?
–          Wat vinden zij goed onderwijs?
–          Waarom is juf Elly voor ons een soort ‘Kanamori?

Daarnaast hebben de kinderen zich verdiept in Japan en bereiden zij het bezoek van Mr. Kanimori voor. In de hele school is het vanaf 5 september Japanse week met als higlights:  rondleiding,  expositie verhaal EKC Atlas, De Buitenkans en de kinderen,  Japanse hapjes,  welkomstposter,  boek met verhalen en tekeningen voor Mr Kanimori,  welkomstlied

Programma Mr. Kanamori
10.30      inleiding Natasja: samenvatting ochtend, uitleg principes Atlas evt. een van de kinderen aan het woord?

12.00     lunch op EKC Atlas, verzorgd door de kinderen

13.00    Vriendschap en verbondenheid binnen Kindercentrum de Buitenkans en EKC Atlas, door Natasja de Kroon

13.45     start deelsessies: het verhaal van……

Optie 1: tour door EKC Atlas: werken aan welbevinden en verbondenheid binnen een Educatief Kindcentrum. Door Zwanet Oosterhof, directeur van EKC Atlas en Jannechien Vreeling: locatieverantwoordelijke Kansrijk.
Optie 2: bezoek Kindercentrum de Buitenkans (eigen vervoer): werken aan vriendschap en verbondenheid in de kinderopvang. Door Linda van der Meulen, locatieverantwoordelijke en pedagoog van Kindercentrum de Buitenkans.
Optie 3: workshop documentatie: het verhaal van de kinderen, verteld door de volwassene. Door Natasja de Kroon: www.natasjadekroon.nl
Optie 4: werken aan burgerschapsvorming door Ingrid Nagtzaam: www.hetkanvoorhetkind.nl
Optie 5: je verhaal vertellen in 100 talen, workshop in het atelier.  Door PieterJan Struik, Ateliers Majeur & Toeval Gezocht

15.45 afsluiting kinderprogramma

16.00 borrel @ EKC Atlas

Na de lunch is er voor de kinderen van 13.00-16.00 een sportief en feestelijk programma rondom de school vanuit vriendschap en verbondenheid

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie