profiel

Tijn Nuyens


Tijn Nuyens
Bekijk mijn profiel

rien vd heuvel


rien vd heuvel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Zeker weten wat te doen, in alle situaties, is een illusie’ hetkind.org/?p=50746

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: middag 6 september in Ridderkerk

9 juni 2012

Tijn Nuyens

Op donderdagmiddag 6 september is er in Ridderkerk een gelegenheid om in gesprek te gaan met meester Kanamori. Op uitnodiging van hetkind.org  en in samenwerking met NTO-Effekt en andere partners is deze Japanse leraar, bekend van de documentaire Children full of Life,  ruim anderhalve week (3-12 september) in Nederland. Vanaf 15.00 uur is er op 6 september een programma in Hotel Van der Valk. Daarin zal Mr. Kanamori o.a. een toelichting te geven op zijn bijzondere visie en aanpak. Hieronder vindt u de gegevens om u aan te melden.

Toshiro Kanamori creëert een klas waar kinderen een sterke emotionele band hebben en reikt ideeën aan hoe je dat in het leven van kinderen kan realiseren. Hij moedigt kinderen aan plezier te hebben en vertelt dat de kinderen zowel hun eigen sterke kanten als die van hun vrienden moeten bevestigen en laten bevestigen.

De documentaire uit 2003 met de titel: Children full of life’[1] biedt een indringend beeldverslag van Mr. Toshiro Kanamori, een inspirerende, zeer authentieke leerkracht die tegen de Japanse conservatieve stroom in verbondenheid creëert met en onder zijn leerlingen. Zijn manier van werken is vastgelegd op film en wereldwijd veel bekeken.

De middag in Ridderkerk op 6 september wordt georganiseerd door NTO-Effekt i.s.m. Dr. Schaepmanschool.

Inschrijven:

Deze bijzondere ontmoeting met Mr. Kanamori vindt plaats in Hotel van der Valk in Ridderkerk. De kosten bedragen slechts € 25,– per persoon. U kunt zich inschrijven per email: kanamori@nto-effekt.nl Na inschrijving ontvangt u een rekening. Na betaling ontvangt u uw toegangsbewijs en aanvullende informatie.

Beknopt programma:

15.00   Inloop in de zaal
15.45. Inleiding op het programma

Japanse documentaire over Dr. Schaepmanschool uit Barendrecht
Presentatie door meester Kanamori
Dialoog met meester Kanamori over de film ‘Children full of life’’

17.30  Afsluiting

[1] Wij bevelen aan voorafgaand aan uw deelname deze film te bekijken.

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie