inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Kim van Haeften


kimvh
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tv-tip: Arme kinderen krijgen weer zin in leren – S.O.S. Napels! Zo, Bel2, 23.35 uur

9 juni 2012

kimvh

Kim van Haeften heeft een televisietip. Zondag 10 september: S.O.S. Napels op Canvas/België 2 om 23.35 uur:  een Belgisch-Italiaanse reportage over twee arme Napolitaanse kinderen die via alternatieve lesmethodes opnieuw zin krijgen in leren. Via alternatieve pedagogische methoden proberen de leerkrachten in het ‘Chance’-project arme kinderen in Napels opnieuw zin te doen krijgen om te leren en een diploma te behalen. De leerkrachten en studenten van het ‘Chance’ project werden een jaar lang gevolgd.

Ondanks de situatie waarin vele Napolitaanse kinderen zich bevinden, is er toch nog reden om te dromen. In de armste buurten van de stad, geregeerd door de maffia, probeert het project ‘Chance’ straatkinderen weer op de schoolbanken te krijgen. Via alternatieve pedagogische methoden proberen de leerkrachten kinderen weer zin te geven in leren met het oog op een diploma.