profiel

Kim van Haeften


kimvh
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 14 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tv-tip: Arme kinderen krijgen weer zin in leren – S.O.S. Napels! Zo, Bel2, 23.35 uur

9 juni 2012

kimvh

Kim van Haeften heeft een televisietip. Zondag 10 september: S.O.S. Napels op Canvas/België 2 om 23.35 uur:  een Belgisch-Italiaanse reportage over twee arme Napolitaanse kinderen die via alternatieve lesmethodes opnieuw zin krijgen in leren. Via alternatieve pedagogische methoden proberen de leerkrachten in het ‘Chance’-project arme kinderen in Napels opnieuw zin te doen krijgen om te leren en een diploma te behalen. De leerkrachten en studenten van het ‘Chance’ project werden een jaar lang gevolgd.

Ondanks de situatie waarin vele Napolitaanse kinderen zich bevinden, is er toch nog reden om te dromen. In de armste buurten van de stad, geregeerd door de maffia, probeert het project ‘Chance’ straatkinderen weer op de schoolbanken te krijgen. Via alternatieve pedagogische methoden proberen de leerkrachten kinderen weer zin te geven in leren met het oog op een diploma.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie