profiel

Ingrid Helsloot


Ingrid Helsloot
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 7 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: avond 7 september in Amstelveen

10 juni 2012

Ingrid Helsloot

Mr. Kanamori is vrijdag 7 september te gast bij Checkitin!  In de ochtend werkt hij met leerlingen van het Amstelveen College. In het te bezoeken avonddeel kijkt hij samen met leerlingen terug op deze ervaring. Het tweede deel van het programma zal een interactief deel bevatten. Daarvoor kunt u zich aanmelden via de link in dit artikel. 

De komst van Meester Kanamori naar Nederland is mogelijk gemaakt door het platform hetkind.org . Ingrid Helsloot, bestuurslid van de stichting Checkitin! schrijft over de aanleiding, de persoonlijke ontmoeting eind oktober 2011 en de gevolgen. De 65-jarige Japanse leraar is bekend geworden vanwege zijn rol in de documentaire Children full of Life uit 2003, een film die op YouTube al bijna een miljoen keer is bekeken. ‘Je weet wat hij zegt door naar hem te kijken!’, zo luidt het artikel van Ingrid die Mr. Kanamori persoonlijk ontmoette.

Quote van Meester Kanamori “Als één van ons niet gelukkig is, is niemand het”.  Hij wil dat kinderen voor zichzelf kunnen denken en goed voor zich zelf en anderen zijn. Checkitin! heeft dit als speerpunten in hun programma’s voor scholen. Vooropstaand verbinding maken met jezelf en anderen. Hierdoor wordt onder andere het pesten verminderd op school. Mededogen, door te weten en delen wat een ander zo raakt in zijn of haar leven  Zo geef je je eigen leven en dat van anderen glans.

In het ochtendprogramma geeft hij 2 uur les  op het Amstelveen college aan  2 leerlingen uit elke laag van het College, van 12-18 jaar van VMBO tot Gymnasium. De verbinding met elkaar wordt schoolbreed gemaakt. Na dit les uur zullen de betrokken leerlingen op hun beurt de ervaringen delen met klasgenoten.

In het avondprogramma zal er na een korte inleiding van Checkitin! met Meester Kanamori en de leerlingen terug gekeken worden op deze manier van les. En vertellen over hoe ze het hebben ervaren en wat ze ervan hebben geleerd.

Meester Kanamori geeft ook een lezing, ondersteund door een tolk, over zijn levenslessen.

Na de pauze zal er in samenwerking met Checkitin! , meester Kanamori en u een interactief stukje zijn dat wordt afgesloten met een woord van Meester Kanamori.

Een mooie manier om kennis te maken hoe de uitgangspunten van Meester Kanamori zijn toe te passen  binnen ons onderwijs. Wat kan U daar van meenemen als “ nieuwe Kanamori” op uw eigen werkplek? Waar kunt u het verschil maken en geluk brengen binnen het onderwijs. Het belooft een prachtige verbindende en informatieve avond te worden, ondersteund door werkelijke verhalen van Meester Kanamori, leerlingen en uzelf.

Gaat u mee op reis met Meester Kanamori? Wij nodigen u van harte uit.

Avondprogramma Amstelveen College, Startbaan 12, 1187 XR Amstelveen:

19.00 Inloop voorvertoning documentaire “Children Full of Life”
19.30 Aanvang programma

Verkoop kaarten Euro 25,=  http://www.checkitin.nl/ of Klik hier kaarten te bestellen

 

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie